.

 

—  om bobergs  —

Recensioner & utmärkelser
Falstaff Nordic 85 p av 100 p (2 gafflar), Mars 2025
DI Weekend Krogtest 20 p av 25 p, Maj 2024
White Guide Sverige Mycket god klass, Augusti 2021
Star Wine List
High Five Skåne

Bobergs är en högklassig restaurang med åtta hotellrum
i Södra hamnen på Brantevik. Vår kökschef Emil Andersson utvecklar
ständigt vår meny och i matsalen väljer du mellan
“Emils smakresa” och “Lilla Menyn”.
Till våra menyer erbjuder vi väl utvalda drycker oavsett om du väljer ur vår vinlista,
njuter av ett vinpaket eller våra hemgjord alkoholfria dryckespaket.
Bobergs på Hamngården drivs sedan 2017 av familjen Boberg/Grenz.

Öppet från februari till december

Hållbarhet
Hållbarhet är en fråga som berör oss alla, ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Vi värnar om vår miljö, våra gäster och vår personal och vi strävar efter att agera hållbart i allt vi gör. Det är inte alltid enkelt, men vi gör vad vi kan för att bidra till en hållbar verksamhet och närmiljö.

  • Vi värnar om lokala producenter och jobbar så långt möjligt med lokala producenter och råvaror i säsong.

  • Vår köksträdgård har de senaste åren utvecklats med fler bär, örter och ätbara blommor. Vi odlar i säsong och pyntar när så är möjligt våra lokaler med egenodlade blommor.

  • I köket försöker vi använda alla delar av våra råvaror, med ambitionen att minimera svinn och att utvinna så mycket smak som möjligt.

  • Kvalitet, hållbara och säkra leveranser är viktigt. Vi samarbetar enbart med etablerade leverantörer och försöker i möjligaste mån minimera antalet varutransporter.

  • Vi värnar om vår personal och anställer gärna lokala förmågor. Vår grundpersonal är tillsvidareanställda på helårsbasis och erbjuds marknadsmässiga villkor och personalförmåner.

  • Vi värmer vår fastighet med luft/vatten-värmepump som bidrar till minskad energiåtgång.

  • Vi använder återvunnen textil i exempelvis kockrockar och sänglinne.


Vi berättar gärna mer om hur vi tänker och agerar i praktiken oavsett om det handlar om gastronomi, hotell, personal eller hur vi de senaste åren utvecklat vår köksträdgård!

Varmt välkommen!
Hans & Suzanne tillsammans med Anders & Catarina med personal!